mabelslangen@transparant-art.nl
Tel: 06 - 51 618 419

Workshops transparanten maken voor jaarfeesten en seizoenen

Een keuze uit het aanbod van workshops:

  • Mineralen in vouwtechniek en 'Tatatoek'
  • Sneeuwklokjes en Crocusjes
  • Herder met lammetje (voorjaars- of kerst-uitvoering)
  • Paasei-transparantjes
  • Herfst-luikje of -lampje
  • Sint Maarten kindje met lampion
  • Pietje op het dak of Mijterlichtjes
  • Advents- of beschermengeltje
  • Transparante Kerstboomversiering (Rozenlichtjes)

Op verzoek verzorg ik uw workshop thuis of op locatie, met een thema naar wens. (minimaal 6 deelnemers).

Er is nog veel meer mogelijk, denk aan: schaatsertjes, wortelkindjes, draak, Lucia, sprookjes, Lichttunnels, verkondiging, kerstboompje...

Serie transparanten maken voor de jaarfeesten: 6 thema's

Michael, Sint Maarten, Sint Nicolaas, Kerstmis, Drie Koningen en Vierde Koning:

In deze serie maken we voor elk van deze jaarfeesten een transparant. Verschillende technieken komen aan bod.

Studiedag transparanten maken

Dit speciale aanbod wordt naar verzoek op maat gemaakt voor een groep mensen die 'de kunst van transparanten maken' willen leren, of verdiepen tijdens een studieprogramma transparanten maken.
In de inleiding worden tal van tips en aanwijzingen aangereikt en is er uitleg over verschillende technieken.

Een expositie van transparanten, op de ramen van de ruimte waar gewerkt wordt, ondersteunt de uitleg en inspireert bij het maken van ieders eigen transparant. Er is ruimte voor vragen en er is veel persoonlijke aandacht en begeleiding tijdens het praktische gedeelte van deze dag.

Deze studiemiddag wordt ervaren als een plezierige teambuildings-activiteit, waarbij u samen én individueel creatief bezig bent, en bovendien iets moois maakt voor in de klas, voor de kinderen, of voor thuis.
Reactie van een deelneemster: "Door deze studiemiddag is het boek veel meer gaan leven, de helft van de instructie kan ik nu overslaan en meteen volop aan de slag!"

* Voor leerkrachten en studenten in het Vrije School onderwijs en voor andere groepen.

Workshop vrije transparant naar eigen ontwerp

In deze workshop van 6 uur, voor transparantenmakers met enige ervaring, worden deelnemers begeleid bij het maken van een vrije transparant naar eigen ontwerp. De deelnemers werken aan de hand van een meegebrachte afbeelding en krijgen gedurende het maakproces veel tips en aanwijzingen over de verschillende toepasbare technieken. Er is veel ruimte om te experimenteren met kleuren en vormen. Aan het einde van deze workshop-dag neem je als deelnemer een unieke eígen ontworpen transparant mee naar huis!

* Voor iedereen met enige ervaring in het maken van transparanten

Programma Kunst

In dit specifieke aanbod maken we transparanten geïnspireerd op werk van beeldend kunstenaars zoals Rothko, Turner e.a. Deze transparanten hebben een abstract karakter, waardoor een vrije interpretatie mogelijk is. We werken op groot formaat (A2) waarbij het effect van elkaar overlappende kleurvlakken op eenvoudige en directe wijze ervaren kan worden; er is ruimte om te experimenteren en te ontdekken.
Door direct op het raam te werken speelt de natuurlijke lichtinval ook een rol; zo ontstaan verrassende beelden met een intense kleurbeleving.
Er kan ook op kleiner formaat (A3) aan tafel gewerkt worden, op een lichtbak.

* Voor iedereen die wel eens wil 'schilderen met papier'. Dit programma is ook heel toegankelijk voor ouderen.

Samen een transparant maken bij u thuis

Voor ouderen of alleenstaanden, en óók voor zieke mensen die graag thuis samen met mij een transparant willen maken kom ik op afspraak graag naar u toe. We overleggen vooraf hoe lang u wilt werken en welke transparant u graag zou maken. Afhankelijk van uw tijd en energie maken we een mooie eenvoudige transparant of we werken meerdere keren aan een grotere transparant totdat deze helemaal af is.
De lichttunnel transparant is een mooi voorbeeld van een eenvoudige transparant waar met veel voldoening samen aan gewerkt kan worden. Bij plaatsen op 't raam kan in het midden van deze transparant nog een geslepen kristal gehangen worden voor extra lichtbeleving.
Naar wens maken we samen dit werkstuk of een andere transparant naar keuze.
Het is óók mogelijk om alleen te kijken hoe deze -of een andere- transparant onder mijn handen ontstaat en stil te genieten van dit kleurrijke beeld, waar het licht doorheen speelt.

* Voor iedereen, maar zeker ook voor ouderen, zieken, en voor mensen in een Hospice kan deze eenvoudige wijze van werken met kleur en licht, een mooie en zinvolle ervaring zijn.

Mail mij via de contactpagina met uw specifieke transparanten-wens.

Expositie

In overleg kan een expositie (op ramen van een ruimte) ingericht worden met een keuze uit mijn werk.
Bezoekers kunnen deze lichtbeelden zo ervaren en/of inspiratie opdoen om zelf transparanten te gaan maken.
Een expositie kan gecombineerd worden met een inleiding over transparanten maken en/of een workshop als creatieve bijdrage.

* Het is ook mogelijk om tijdelijk een enkele transparant uit mijn collectie te lenen voor een woonkamer in een tehuis, een ziekenhuiskamer of een Hospice.

Transparant in opdracht

Er is regelmatig vraag naar transparanten in opdracht. Prijzen zijn in overleg en gerelateerd aan het aantal uren werk. (plm. 4 uur) Een opdracht wordt nooit in serie gemaakt; u ontvangt altijd een unieke transparant.

* Het is ook mogelijk om samen met mij, aan uw eigen transparant naar keuze te werken.

Uw persoonlijke 'transparantenvraag'

Voor al uw vragen en wensen op het gebied van transparanten maken stuurt u mij gerust een mailtje via de contactpagina.

* Natuurlijk mail ik u terug!

Het boek

Vanaf september 2017 workshops of een privé-les transparanten maken, alleen nog op aanvraag