mabelslangen@transparant-art.nl
Tel: 06 - 51 618 419

Mabel Slangen (1959)

Mijn heerlijke jeugd met twee kunstzinnige ouders en veel uitbundige vieringen resulteerde - na een aantal jaren lesgeven in het basisonderwijs -, in afstuderen aan de Hoge School voor de Kunsten in Arnhem (1987). Daarna exposeerde ik eigen werk, gaf er lezingen over, had een eigen hoedenatelier, gaf lessen hoeden maken, bestudeerde het gebruik van symbolen in versierkunst, gaf persoonlijk interieuradvies bij mensen thuis, verzorgde workshops over de vier elementen & de seizoenen, en over het maken van jaartafels, en tussen dat alles door was ik ook nog heel graag moeder van een fantastische dochter.

Ongeveer 20 jaar geleden ontmoette ik Juul van der Stok, die mij -naast haar inspirerende cursus over de jaarfeesten-, de prachtige kunst van het transparanten maken leerde!
Onze vriendschap, de gedeelde liefde voor transparanten én de samenwerking met Juul resulteerde in 2014 in het boek Transparanten doorlicht Jaarfeesten en seizoenen in kleurrijke beelden

Voor mij is het samenspel van licht, kleur en transparantie altijd al uitgangspunt geweest op mijn creatieve levensweg. Een transparant maken vraagt veel geduld en toewijding, maar brengt in de beleving ervan, telkens weer, een ervaring van geraakt worden door het licht. Ook kijken naar een transparant geeft bij de meeste mensen een directe response van binnen uit.

Het is mijn wens om met kwalitatieve aandacht mensen uit te nodigen om tijdens het transparanten maken al spelend hun eigen creativiteit te mogen ontdekken, en hen zo te laten ervaren wat het met je doet om te werken met kleur en licht!

Wat ik terug krijg van mensen in mijn workshops, of deelnemers tijdens andere aktiviteiten is dat ze blij worden van de positieve vakkundige begeleiding en mijn creatieve enthousiasme en dat hun plezier ook nog doorstraalt naar anderen, jong & oud, die kunnen genieten van het kíjken naar de prachtige zelf gemaakte transparanten.

Het boek

Vanaf september 2017 workshops of een privé-les transparanten maken, alleen nog op aanvraag